sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tiistai 10.8.

Tiistaiaamuna siirryimme reilut parikymmentä kilometriä etelään. Lähdimme Teron kanssa ensimmäisten joukossa. Taivaanranta näytti kohtuullisen tummalta, joten tiedossa saattoi olla ukkosta. Saavuimme viimevuotisille paikoille ja laskimme vieheitä vetoon kunnes huomattiin, että ukkosrintama on tulossa järven yli. Osa porukasta oli laskenut jo kaikki romut vetoon osa ei mitään. Saimme ylös kaikki muut paitsi yhden plaanarin, jota ei pystynyt enää kelaamaa uikkarit jalassa kun sade piiskasi selkään.

Rintama tuli päälle ja oli pakko siirtyä koppiin, noin vartin ajan rätisi ja paukkui. Salamoita joka suuntaan, vettä sen verran paljon, että sitä tuli Eaglen kattoluukusta sisään. Tuulen voimakkudesta sen verran, että se vei vedessä olevasta merirosvosta kellukkeet. Rintama meni ohi ja kokoonnuimme rantaan katsomaan vaurioita. Meillä ei muuta kuin merirosvon kellukkeet uusittiin yhdestä telttapatjasta, joka saatiin Penalat. Hannisen Arilta meni plaanarit ja kuulat kun joutuivat katkomaan siimat ja vaijerit. Olivat sen verran ulkona. Plaanarit kuitenkin löytyivät. Merilän Juhan mukaan tutka ilmoitti, että rintama eteni parhaimmillaan 51 solmua.

No rannassa keitettiin kahvit ja takaisin vesille. Alueella oli ainakin kuhaa kun liian lämpimään veteen osui. Kuhat, joita vietiin laivan henkilökunnalle oli 1.5-3.5 kiloon.

Päivän lohikalasaldona oli yksi mittalohi ja yksi 70cm taimen (4.3kg). Taimen oli ihan eri muotoinen kuin kuin laihat lohet. Liha todella punaista.



Alla ensimmäisten tuntien kuhia kun oltiin liian lämpimässä vedessä.


Ei kommentteja: