sunnuntai 29. elokuuta 2010

Ääninen 7.-13.8.

Launatai 7.8.

Kesän odotetuin kalareissu oli edessä, viikko Äänisellä. Mukana seitsemän venekuntaa, itse lähdin Pohjan Teron kanssa. JP Juvonen oli edellisen viikon samoilla vesialueilla ja saimmme JP.ltä vähän tietoja, miten homma oli sujunut.

Vesi lämmintä, joten edellisvuoden tapaista kylmää vettä ei ollut tiedossa. Pojilla aluksi vähän nihkeämpää, kunnes löysivät uusia alueita. Olivat saaneet myös nieriää hyvin.

Matka taittui joutuisammin kuin viimevuonna, tulli meni hyvin lukuunottamatta yhtä virolaista, jonka takia jouduimme odottamaan ylimääräisen tunnin. Tiestö oli hieman paremmassa kunnossa. Aamuyöstä saavuimme Petroskoihin, josta suoraan kauppaan ja polttoaineen ostoon. Kun tarvittavat tavarat oli koossa suuntasimme rantaan, missä veneet vesille, romut laivaan ja Äänisen aalloille.

Tavoitteena järven itäranta. Aamu oli kaunis, mutta vähän tuulinen. Matkaa taitettiin vastatuuleen noin kolmetuntia, jonka jälkeen pääsimme kohdealueelle. Paikka oli täysin uusi, joten nollasta lähdettiin. Tulimme Savolaisen Penan ja Hämäläisen Nikon kanssa yhtä matkaa. Vetäminen aloitettiin eri paikoista. Aamupäivällä meitä tervehti pari ukkoskuuroa, jonka johdosta sai nostella vapoja telineistä kun rätinä oli sen verran suuri ja valokaaret löi vavoista toisiin. Varsinainen rintama meni kuitenkin vierestä.

Lopulta löydettiin myös mittakalaa ja päivän saldo oli kolme mittalohta.

Peruslohi





Ei kommentteja: