sunnuntai 23. elokuuta 2015

La 1.8. Ääninen

Tämän vuoden Äänisen reissu nimettiin "Setun" eli Kivihalmeen Esan muistolle. Esa oli se henkilö, joka pitkälti mahdollisti meille nämä Äänisen reissut.

Äänisen reissulle lähdettiin 31.7. Kouvolasta, mihin sovimme aamuksi tapaamisen Jokisen Samin kanssa kuudeksi. Vajaan tunnin pakkaamisen jälkeen olimme valmit ja matka kohti Tohmajärveä alkoi. Koulvolaan saapui myös Kinne ja Hande, näin etenimme porukassa. Tohmajärvellä oli muiden venekuntien kanssa sovittu treffit. Kun vaadittavat paperit oli täytetty, suuntasimme kohti rajaa (6 venekuntaa). Rajamuodollisuudet sujuivat suhteellisen nopeasti, sillä koko kolonna oli ylittänyt rajan puolessatoista tunnissa. Värtsilästä matka jatkui kohto Petroskoita. Tiet olivat pääosin hyvässä kunnossa, lukuunottamatta yhtä lyhyttä tietyöosuutta sekä siltatöitä. Petroskoihin saavuimme alkuillasta. Konsta tavatiin paikallisen marketin pihalla muiden paikallisten kanssa. Tankkaukset niin veneille kuin miehistöille ja rantaan. Laskimme veneet hieman sivummalla ja laitoimme lauantaita varten kaiken kuntoon. Laivalla sitten viimeiset kuviot ja nukkumaan. Aamulla sitten vesille.



Aluksi suunnattiin Klimenskin aluelle, mistä löytyi vähän viileämpää vettä. Ensimmäinen tapahtuma oli aika säväyttävä, tupla tällistä pari kelaa huusi oikein kunnolla, mutta molemmat karkas. Maanantaina vapautettiin kaikki kalat suoraan veteen sen kummemmin mittaamatta. Noin kymmenkunta tapahtumaa, yksi haukikin. Illalla kun tultiin kohti majapaikkaa vesi kylmeni rantaa kohti aina 12.8 asteiseksi. Arton venekunta saikin heti majapaikan läheisyydestä mukavasti kalaa kun saapuivat paikalle majoitusaluksen saavuttua paikalle. Pojat tuli aluksen hinauksessa kun muut ajoivat selän yli itärannalle. Illalla pidimme Esan muistolle hiljaisen hetken.

Ei kommentteja: